inloggen  |  aanmelden

Gemeenten Noord-Limburg stemmen afsluitingen af

Gepubliceerd op: 31 Maart 2014

In Noord-Limburg hebben 15 gemeenten en hulpverleningsdiensten de intentieverklaring ondertekend waarin zij een goede bereikbaarheid van afgesloten gebieden garanderen. Het gaat om afspraken over de besturing van dynamische afsluitingen zoals slagbomen en automatische paaltjes. De gebruikte systemen verschillen per gemeente.
 

Hulpdiensten krijgen te maken met een veelvoud aan sleutels, zenders, pasjes en procedures. Zonder een goede afstemming is het voor hulpverleners lastig om bepaalde gebieden te bereiken. De hulpdiensten proberen de voertuigen steeds efficiënter en flexibeler in te zetten, ongeacht gemeentegrenzen
 
Onder leiding van het Regionaal Mobiliteitsoverleg Noord-Limburg zochten de gemeenten en hulpdiensten een oplossing voor dit probleem. De gemeenten en hulpdiensten in de regio Limburg-Noord maakten gezamenlijk afspraken over de uniformering van gebiedsafsluitingen. Hiervoor passen de gemeenten gefaseerd de wegafsluitingen aan en voorzien de hulpdiensten hun voertuigen van een aantal standaard sleutels en transponders. Door overal dezelfde systemen toe te passen is de bereikbaarheid voor hulpdiensten en daarmee de hulpverlening aan burgers gegarandeerd.
 

Een greep uit ons leveranciersregister


TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...