inloggen  |  aanmelden

'Gemeenten moeten stoppen met gemengd inzamelen recycleafval'

Gepubliceerd op: 9 December 2011

De Federatie Nederlandse Oudpapier Industrie (FNOI) vindt dat gemeenten die proeven doen met gemengde inzameling van oud papier en ander afvalmateriaal, daar onmiddellijk mee zouden moeten stoppen. Een incident met illegaal geëxporteerd gemengd afval is daarvoor de aanleiding.

 

Bij een inval door VROM Inspectie, FIOD en KLPD bij een oudpapieronderneming werden onlangs strafbare feiten geconstateerd. Er zou sprake zijn van illegale export van oudpapier vermengd met verontreinigde gerecyclede afvalstromen uit Groot-Brittannië en Ierland. De FNOI benadrukt dat de organisatie het mengen van oud papier en ander afval niet toestaat bij de aangesloten bedrijven. Dat zou namelijk leiden tot verontreiniging van het oud papier. Als aangetoond wordt dat het betreffende bedrijf zich inderdaad schuldig heeft gemaakt aan illegale praktijken, zal het uit de FNOI gezet worden.

 

De organisatie wijst erop dat in diverse gemeenten proeven lopen met gemengde inzameling van huishoudelijke recyclestromen. De FNOI dringt er bij staatssecretaris Atma op aan om ervoor te zorgen dat de betreffende gemeenten onmiddellijk stoppen met deze praktijken. Ook zouden ze graag zien dat bronscheiding dwingend wordt voorgeschreven. Alleen zo, zegt de FNOI, kunnen incidenten als deze voorkomen worden. 

 

Bron: FNOI


Een greep uit ons leveranciersregister


TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...