inloggen  |  aanmelden

'Gemeenten moeten sneller over op LED verlichting'

Gepubliceerd op: 4 Februari 2013

Op de eerste internationale conferentie over duurzame energie hebben ‘Regions of Climate Action’ (R20) en Philips gemeenten opgeroepen om snel over te stappen op slimme en energiezuinige LED verlichting. Daarmee kunnen ze de veiligheid verbeteren, energiekosten terugdringen en middelen vrijmaken voor economische groei, zo stelden ze.

 

Tijdens de conferentie, die plaats vindt in Oostenrijk, braken R20 en Philips een lans voor versnelde uitrol van LED-technologie bij openbare verlichting. R20 werd daar vertegenwoordigd door oprichter en voorzitter Arnold Schwarzenegger. "Wij zijn verheugd dat Philips zich heeft aangesloten bij onze campagne voor energiezuinige gebouw- en straatverlichting. Iedereen kan een 'actieheld' zijn door bij te dragen aan de opbouw van duurzame gemeenschappen en de bestrijding van klimaatverandering," aldus Schwarzenegger. Hij gaf aan dat vooral gemeenten en provincies nog veel winst kunnen behalen op het gebied van energiezuinigheid. LED-verlichting zou daaraan een belangrijke bijdrage kunnen leveren. Bij slimme toepassing van deze energiezuinige lichtbron kunnen overheden fors bezuinigen op energiekosten en de burgers minder door te belasten. Het geld dat ze besparen kunnen ze bijvoorbeeld investeren in versterking van de lokale economieën.

The Climate Group heeft in 12 steden over de hele wereld een proefproject met LED-verlichting uitgevoerd. Uit dit onderzoek bleek dat inwoners de voorkeur geven aan LED-verlichting: 90 procent ondersteunt de invoering van LED verlichting in steden, onder meer vanwege het verbeterde veiligheidsgevoel.

 

Tijdens de conferentie kondigden Philips en R20 aan dat zij in de loop van het eerste kwartaal van 2013 een 'toolkit' voor LED-straatverlichting zullen introduceren. Hiermee kunnen lokale overheden snel actie ondernemen voor betere straatverlichting met LED-technologie.

Bron: newscenter.philips.com

Een greep uit ons leveranciersregister


MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...


Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...