inloggen  |  aanmelden

Gemeenten moeten meebetalen aan oplaadpalen

Gepubliceerd op: 20 September 2012

Gemeenten moeten mogelijk zelf gaan meebetalen aan het plaatsen van oplaadpalen voor elektrische auto’s. E-laad, de stichting die dat sinds 2009 kosteloos verzorgde, heeft er geen geld meer voor. E-laad is opgericht door netwerkbeheerders om met een budget van 25 miljoen euro in drie jaar tijd het elektrisch rijden te stimuleren.

 

Op verzoek van gemeenten en particulieren plaatst E-laad oplaadpalen op publieke plekken, aangezien de meeste autogebruikers niet zelf kunnen opladen op eigen terrein. Naar verwachting staan er eind dit jaar 2500 palen. Daarmee is het beschikbare budget op. In oktober besluiten de netbeheerders hoe het verder moet met de overige aanvragen.

 

Ook moet er dan duidelijkheid komen over hoe het plaatsen van oplaadpalen in de toekomst wordt betaald. De netbeheerders willen een beroep doen op lokale overheden en het rijk. Mogelijk kunnen overheden en netbeheerders gezamenlijk financieren en wellicht gaan ook gebruikers van elektrische auto’s (meer) betalen. Een andere mogelijkheid is dat de netbeheerders het plaatsen van oplaadpalen als een reguliere taak krijgen toegewezen. Ze kunnen de kosten dan verrekenen in de aansluittarieven voor consumenten.

 

Bron: Binnenlands Bestuur


Een greep uit ons leveranciersregister


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...