inloggen  |  aanmelden

Gemeenten moeten kunststoffen beter scheiden

Gepubliceerd op: 19 April 2012

Als gemeenten hun milieustraten beter inrichten op scheiding van harde kunststoffen, kan Nederland veel meer PVC gaan recyclen. Dat staat in het onderzoek ‘De keten van PVC’ dat adviesbureau uitvoerde in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

 

Uit het onderzoek blijkt dat gemeenten een belangrijke rol kunnen spelen bij het verder uitbreiden van PVC recycling. Zij zouden hun milieustraten zodanig in kunnen richten dat het mogelijk wordt om harde kunststoffen te scheiden van restafval zodat ze deze vervolgens kunnen aanbieden voor recycling. Het restafval zouden ze dan door sorteerbedrijf wel moeten laten nascheiden. Daarnaast zou het helpen als sorteerinstallaties meer harde kunststoffen konden scheiden. Tot slot zegt het onderzoek dat kabelverwerkers meer aangezet moeten worden om te recyclen.

 

In 2010 gooiden Nederlanders in totaal 139,4 kton PVC weg. Een deel daarvan komt van bouw- en sloopafval. Het grootste deel van de PVC afvalhoop werd verbrand. Slechts 8% werd gerecycled. Door PVC te recyclen kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van de CO2 uitstoot. Ook zorgt het ervoor dat we voor de productie van PVC minder afhankelijk worden van fossiele brandstoffen. 

 

Bron: Afvalvrij.nl


Een greep uit ons leveranciersregisterDen Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...