inloggen  |  aanmelden

Gemeenten maken werk van zwerfafval

Gepubliceerd op: 18 December 2012

Gemeenten krijgen bijna een miljoen extra aan budget voor de aanpak van zwerfafval. Het Afvalfonds heeft dat bedrag toegekend aan het programma ‘Gemeente Schoon’ van de VNG. Dit programma ondersteunt gemeenten bij het uitvoeren van zwerfafvalprojecten.

 

Gemeenten zetten sterk in op de aanpak van zwerfafval omdat burgers zich er enorm aan ergeren. De afgelopen drie jaar zijn dankzij ‘Gemeente Schoon’ ruim 650 zwerfafvalprojecten van start gegaan. Door de nieuwe injectie kunnen nu ook de extra aanvragen bij dit programma worden gehonoreerd. De projecten richten zich met name op probleemgebieden rond scholen en winkelcentra. Ondersteund met kennis vanuit ‘Gemeente Schoon’ organiseren gemeenten in deze gebieden projecten die op gezamenlijke verantwoordelijkheid en gedragsverandering doelen. Het programma adviseert vooral over de wijze waarop gemeenten burgers, bedrijven en maatschappelijk organisaties in de aanpak betrokken kunnen worden.

 

Door de extra injectie in het programma, zullen ook in 2013 weer nieuwe projecten van start kunnen gaan. Een goede aanpak van zwerfafval zorgt niet alleen voor schone straten, maar ook voor tevreden burgers die zich veilig en prettig voelen.

 

Bron: duurzaamnieuws.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...