inloggen  |  aanmelden

Gemeenten leverden in 2011 nauwelijks meer e-waste in

Gepubliceerd op: 16 Mei 2012

De gemeentelijke milieustraten leverden in 2011 per inwoner gemiddeld 5,1 kilo aan klein elektrisch afval in voor recycling. Dat is vrijwel gelijk met het resultaat van 2010. De resultaten verschillen wel sterk per gemeente. Dat blijkt uit onderzoek dat Wecycle deze week publiceerde. 
 
In het geografische overzicht van de prestaties in 2011, valt op dat de kustgemeenten in het noorden en het zuiden van Nederland het best scoren in het recyclen van kleine huishoudelijke apparaten. De zes gemeenten die het minste aantal kilo’s aan elektrisch afval inleverden, bevinden zich in het zuiden en het oosten van het land. Het is de tweede keer dat Wecycle het benchmarkonderzoek uitvoert onder gemeenten die een afgiftecontract hebben met het bedrijf. Met de benchmark wil Wecycle de resultaten zichtbaar maken en gemeenten stimuleren bij de top 10 van best presterende terecht te komen.
 
De gemiddelde afgifte per deelnemende gemeente ligt met 5,1 kilo per inwoner slechts 100 gram boven het gewicht van vorig jaar. De best presterende gemeenten – Schiermonnikoog – verzamelde maar liefst 23 kilo per inwoner. De slechts scorende gemeenten haalden de 2 kilo nog niet eens. Nog altijd komt het grootste deel van ons elektrische afval in de vuilnisbak of op een vergeten plek in de schuur terecht.
 
Bron: wecycle.nl

Een greep uit ons leveranciersregister


Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...