inloggen  |  aanmelden

Gemeenten en provincies stellen onderhoud wegen uit

Gepubliceerd op: 17 November 2011

Veel provinciale en gemeentelijke wegen zijn nog niet klaar voor de winter. Onderhoud en reparaties zijn niet of op het laatste nippertje uitgevoerd, terwijl de kans op vorst en schade nu groot is. Dat baart brancheorganisatie VBW Asfalt zorgen, schrijft het Nederlands Dagblad.

Volgens de brancheorganisatie hebben veel provinciale en gemeentelijke wegen te maken met achterstallig onderhoud, terwijl hun budgetten voor reparaties fors zijn gekrompen. Gemeenten die nog altijd geen reparaties hebben uitgevoerd aan kapot wegdek, lopen het gevaar om door vorst nog grotere schade op te lopen, zo stelt VBW Asfalt. Volgens een woordvoerder van de organisatie doen gemeenten en provincies er goed aan om onderhoud en reparaties al in de zomer aan te pakken.

Ook Rijkswaterstaat moet gepland onderhoud uitstellen door plotselinge schade aan de hoofdwegen. "Er ontstaat absoluut geen gevaarlijke situatie voor de weggebruiker", aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat in het Nederlands Dagblad. “Het is voor ons geen optie om wegen vaker te vernieuwen. Dat is vele malen duurder. Ongeplande reparaties zijn tegenwoordig goed en snel uit te voeren, waardoor dat bovendien minder hinder oplevert voor de autogebruiker."

Bron: Nederlands Dagblad


Een greep uit ons leveranciersregister


MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...