inloggen  |  aanmelden

Gemeenten bereiden zich voor op rijden met waterstof

Gepubliceerd op: 16 April 2013

Om het rijden op waterstof te faciliteren, richten steeds meer gemeenten waterstoftankstations in. De komende twee jaar zal het netwerk van dergelijke stations dan ook sterk uitbreiden. In diverse steden liggen de plannen al klaar.

 

Rijden op waterstof heeft de potentie van volledig emissievrij verkeer en vervoer zonder CO2-uitstoot of lokale luchtvervuiling. Om die duurzame ontwikkeling te stimuleren, werken verschillende steden aan het faciliteren ervan. Zo werkt Rotterdam aan een openbaar waterstoftankstation voor bussen en personenauto’s langs de A15. In Helmond is een station in voorbereiding dat op de Automotive Campus NL komt te staan. In Amsterdam en Arnhem liggen plannen klaar om de bestaande stations op te waarderen en technisch geschikt te maken voor de nieuwe generatie voertuigen. Staatssecretaris Wilma Mansveld  van Infrastructuur en Milieu maakte deze plannen bekend tijdens een werkbezoek aan waterstofproducent Air Liquide in Rotterdam. Volgens Mansveld staat Nederland aan de vooravond van een doorbraak in rijden op waterstof. De eerste auto’s die erop kunnen rijden komen langzaam aan op de markt en de overheid is nu aan zet om de ontwikkeling te faciliteren.

 

Dat doet ze onder meer door in samenwerking met de industrie en gemeenten kennis en ervaring op te doen met waterstofprojecten. Daaronder vallen de aanleg van waterstoftankstations, maar ook het stimuleren van openbaar vervoer op waterstof. Op dit moment rijden er in Nederland al een paar OV-bussen op waterstof in demonstratieprojecten. Ook wordt de mogelijkheid verkend van een Green Deal met marktpartijen en maatschappelijke organisaties om rijden op waterstof in Nederland gezamenlijk verder vorm te geven. Daarnaast vindt er overleg plaats met regio’s die belangstelling hebben getoond voor waterstoftankinfrastructuur.

 

Bron: rijksoverheid.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...