inloggen  |  aanmelden

Gemeentehuis Leiderdorp

Gepubliceerd op: 6 December 2011

Het nieuwe gemeentehuis van Leiderdorp behoort tot de meest duurzame gemeentehuizen van Nederland. Het gebouw scoort een 8,8 in het duurzaamheidsprogramma GPR 3.0. Het stoot 50% minder CO2 uit dan normaal.

Dura Vermeer Vastgoed en Dura Vermeer Bouw Leidschendam realiseerden het gebouw. Het duurzame karakter van het pand komt tot uiting in de duurzame materialen die zijn gebruikt en de manier waarop in energie wordt voorzien. Het gebouw wekt deels de eigen energie op door het gebruik van windmolens. Voor verwarming en koeling maakt het gemeentehuis gebruik van Warmte Koude Opslag. Waterbesparende maatregelen zorgen voor 35% besparing op water en energie. Alle maatregelen samen zorgen dat het gebouw 50% minder CO2 uitstoot dan een doorsneepand van deze omvang. Dura Vermeer, B en R Adviseurs te Amersfoort en de TU Delft zijn verantwoordelijk voor de integrale duurzaamheidsbenadering in het project.

Flexibiliteit was een ander belangrijk uitgangspunt bij de realisering van het gemeentehuis. Het aantal werkplekken is afgestemd op de gemiddelde bezettingsgraad, waardoor de werkplekken efficiënt benut worden. Ook is het nieuwe gemeentehuis voorzien van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ICT.

 

Bron: Nieuwsbank


Een greep uit ons leveranciersregister


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...