inloggen  |  aanmelden

Gemeente Westland beloond voor aanpak verkeersveiligheid

Gepubliceerd op: 14 December 2011

De gemeente Westland en het voortgezet onderwijs daar hebben de Totally Traffic Aanmoedigingsprijs gewonnen. Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH) beloonde hen voor het in kaart brengen van de knelpunten in de schoolroutes.

 

Totally Traffic is het meerjarenprogramma voor verkeersveiligheid en -educatie voor leerlingen in het voortgezet onderwijs van het ROV-ZH, het Stadsgewest Haaglanden, stadsregio Rotterdam en de provincie Zuid-Holland. Doel is leerlingen bewust te maken van het belang zich veilig te gedragen in het verkeer en hen daarin te scholen, om zo het aantal ongevallen in deze leeftijdsgroep terug te dringen. Het ROV-ZH reikt jaarlijks een prijs uit aan een school die zich bijzonder heeft ingespannen op het gebied van verkeerseducatie.

 

Dit jaar kreeg een gemeente bij wijze van uitzondering de aanmoedigingsprijs. De gemeente Westland en de Westlandse scholen voor voortgezet onderwijs waren in 2011 het grote school-thuisrouteonderzoek gestart. Daarbij hebben bijna 1700 leerlingen de knelpunten op hun school-thuisroute in beeld gebracht. Op basis van de uitkomsten komt de gemeente met maatregelen op het gebied van verkeerseducatie en infrastructuur. De jury vond dat de gemeente en scholen in dit geval een extra prijs verdienden omdat ze met deze integrale aanpak een voorbeeldfunctie vervullen voor heel Zuid-Holland.

 

Bron: Verkeerskunde


Een greep uit ons leveranciersregister


MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...