inloggen  |  aanmelden

Gemeente Schiedam wil plastic tassen weren

Gepubliceerd op: 15 November 2012

Ook Schiedam wil een plastic-tassen-vrije gemeente worden. In navolging van Dordrecht en Zwijndrecht gaat de gemeente in samenwerking met winkeliers een poging doen om de nodeloze vervuiling door plastic tassen tegen te gaan.

 

Jaarlijks verbruikt de Nederlandse consument ongeveer 300 plastic tassen. Gemiddeld worden die slechts 12 minuten gebruikt en komen vervolgens in de prullenbak of op straat terecht. In Dordrecht ontstond enkele jaren geleden het eerste particuliere initiatief om de gemeente plastic tassen vrij te maken. Diverse gemeenten volgden daarna het voorbeeld. In Schiedam nam de gemeenteraad vorige week een motie aan van die strekking. Het College van B&W gaat nu samen met winkeliers in de stad de mogelijkheden bespreken om het uitgeven van plastic tassen terug te dringen.

 

Winkeliers zijn dan niet de directe veroorzakers van het plastic tassen probleem, ze kunnen wel een belangrijke bijdrage leveren aan de oplossing ervan. Door klanten in plaats van plastic tassen alternatieven aan te bieden of hen erop te wijzen hun eigen tas mee te nemen. Schiedam verwacht over maximaal twee jaar plastic tas vrije gemeente te zijn.

 

Bron: dichtbij.nl


Een greep uit ons leveranciersregister
De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...