inloggen  |  aanmelden

Gemeente Rotterdam zet info over (ver)bouwen online

Gepubliceerd op: 16 Maart 2012

De gemeente Rotterdam heeft alle informatie over bouwen en verbouwen op de gemeentesite overzichtelijk op een rijtje gezet. Zo krijgen burgers online inzicht in de wet- en regelgeving en vergunningen waar ze mee te maken gaan krijgen bij (ver)bouwwerkzaamheden.

 

Rotterdam is één van de eerste gemeente die op deze manier alle (ver)bouwinformatie online zet. Naast een overzicht van alle regels en voorschriften, kent de site www.rotterdam.nl/bouwen  ook een zelftoets. Hiermee kunnen burgers met (ver)bouwplannen te weten komen wat voor hun specifieke plannen en werkzaamheden geldt aan regels en hoeveel tijd ze moeten rekenen voor de vergunningsaanvraag. De zelftoets leidt bezoekers stap voor stap door de procedures en biedt hulp bij het doen van een aanvraag.

 

Op deze manier probeert Rotterdam burgers en professionals met bouw- of verbouwplannen beter wegwijs te maken in het woud van landelijke en gemeentelijke regels. Doel is om aanvragen voor bouwen en verbouwen beter aan te laten sluiten bij regels, eisen en normen. Door de aanvraag meteen volgens de regels te doen, voorkomt men later tijdrovende verzoeken om aanvullende informatie of aanpassingen. Zo kunnen procedures sneller verlopen en worden teleurstellingen voorkomen. De nieuwe website is onderdeel van het streven van de gemeente Rotterdam om de administratieve lasten te verminderen en de digitale dienstverlening voor Rotterdammers te verbeteren. 


Een greep uit ons leveranciersregister


PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...


Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...