inloggen  |  aanmelden

Gemeente Rotterdam schrapt nog meer banen

Gepubliceerd op: 5 Oktober 2011

Rotterdam gaat mogelijk honderden arbeidsplaatsen schrappen bij een ingenieursbureau van de gemeente. Doordat de bouw stagneert, zou het tekort bij het bureau zijn opgelopen tot 10 miljoen euro.

Dat gerucht duikt de afgelopen dagen op in verschillende media naar aanleiding van een uitspraak van de wethouder van financiën tijdens de presentatie van de begroting. Wethouder Jantine Kriens gaf in een toelichting op de begroting aan dat er nog meer banen zullen moeten verdwijnen dan tot nu toe was afgesproken. In eerste instantie zou de gemeente 1.000 banen schrappen. Hoeveel meer er zullen verdwijnen, willen woordvoerders nog niet aangeven, maar naar verluid gaat het om enkele honderden, waarvan het merendeel bij het kwakkelende ingenieursbureau van de gemeente.

De wethouder maakte daarnaast bekend dat er volgend jaar nog eens 23,1 miljoen bezuinigd moet worden boven de 170 miljoen die al waren gepland. De gemeente ziet zich daartoe genoodzaakt door de rijkskorting op het Gemeentefonds en een tegenvallende reorganisatie bij de afdeling Werk & Inkomen. De gemeente bezuinigt door onderhoud aan bijvoorbeeld wegen en verkeerslichten uit te stellen. De te schrappen arbeidsplaatsen zijn nog niet meegenomen in het bezuinigingsbedrag. De gemeente wil hier eerst over in overleg met de vakbonden.

Bron: Binnenland.nieuws.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...