inloggen  |  aanmelden

Gemeente Rotterdam maakt woningvoorraad groener

Gepubliceerd op: 22 December 2011

Onder het motto Duurzame Daden gaat de gemeente Rotterdam de komende twee jaar werken aan het ‘vergroenen’ van 2.500 woningen in de stad. Het streven is om door renovatie en gerichte ingrepen het energielabel van de woningen met twee stappen te verbeteren.

 

De gemeente Rotterdam heeft hiervoor een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Rotterdamse woningcorporaties, WAIFER Nederland, VvE010 en Warmtebedrijf Rotterdam. Een groot deel van de Rotterdamse woningen in Rotterdam verbruikt te veel energie. Dit is niet alleen slecht voor de CO2 uitstoot, bij de stijgende energieprijzen zorgt het ook nog eens voor oplopende woonlasten voor de bewoners. De gemeente Rotterdam en haar partners in de overeenkomst Duurzame Daden gaan in eerste instantie proberen om de particuliere eigenaren, huurders en VvE’s van 2.500 woningen tot actie aan te zetten. Dit doen ze bijvoorbeeld door kennis over te dragen en door aantrekkelijke regelingen voor financiering en uitvoering aan te bieden. Vervolgens zal de aanpak een vliegwielfunctie vervullen voor de hele stad. Het verduurzamen van de bestaande woningvoorraad is onderdeel van het rijksprogramma GREENDEAL ‘Energiebesparing’.


Rotterdam wil vooroplopen bij het verminderen van de CO2-uitstoot door een reductie van 50% te bereiken in 2025. Hiervoor zijn maatregelen als het energiezuiniger maken van woningen, hard nodig de komende jaren.

 

Bron: Houtblad.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...