inloggen  |  aanmelden

Gemeente Nijmegen wint eerste MKB INFRA AanbestedingsAward

Gepubliceerd op: 22 Januari 2013

De gemeente Nijmegen is de meest MKB-vriendelijke aanbesteder van infrastructurele werken. Dat besloot de jury van de eerste MKB INFRA AanbestedingsAward. Nijmegen krijgt de prijs omdat het MKB-bedrijven net zoveel kansen geeft bij aanbestedingen als grote bedrijven. 

Nijmegen heeft een zeer democratische aanbestedingsprocedure als het gaat om infrastructurele werken, zo beoordeelde de jury. De gemeente creëert in haar aanbestedingsbeleid nadrukkelijk een gelijk speelveld voor MKB-infrabedrijven en grotere collega-bedrijven. Hierdoor krijgt zowel het regionale als het lokale MKB ruimte om opdrachten te verwerven. Daarnaast, zo zegt de jury, beschikt de gemeente Nijmegen over vakinhoudelijke deskundigheid van infrastructurele werken. Ze overlegt regelmatig met marktpartijen waardoor met kennis en ervaring van de markt vernieuwende oplossingen worden gecreëerd en de doelmatigheid van aanbestedingen wordt verbeterd.

De gemeente Nijmegen ontving de MKB INFRA Award tijdens de InfraTech in Rotterdam.
Naast de gemeente Nijmegen, waren ook de provincie Overijssel en het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden genomineerd voor de Award. De Award beoogt opdrachtgevers te stimuleren om MKB-vriendelijk aan te besteden bij opdrachten voor grond-, weg en waterbouwprojecten. Het is niet toevallig dat de Award juist nu in het leven is geroepen. Er is een duidelijke met de nieuwe Aanbestedingswet, die eerlijke concurrentie stimuleert.

Bron: mkb-infra.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...