inloggen  |  aanmelden

Gemeente kan fietsgebruik stimuleren

Gepubliceerd op: 20 Maart 2012

Alphen aan den Rijn toont aan dat gemeenten veel kunnen doen om het gebruik van de fiets te stimuleren. De gemeente stelde onlangs beleid en projecten vast in het Fietsplan 2012-2020. Daarin ligt de nadruk op het verbeteren van fietsverbindingen en het zorgen voor voldoende stallingen.

 

De gemeente Alphen aan den Rijn hoopt er met gericht beleid voor te zorgen dat meer mensen de fiets pakken in plaats van de auto voor korte afstanden in de stad. De afgelopen jaren is daar al veel in geïnvesteerd. Ook de komende jaren staat het hoog op het prioriteitenlijstje, zo toont het nieuwe Fietsplan aan. Het gebruik van de fiets is niet alleen goed voor het milieu, het zorgt er ook voor dat er minder ingrijpende aanpassingen nodig zullen zijn in de stedelijke infrastructuur en dat drukbezochte bestemmingen met minder parkeerplaatsen af kunnen.

 

Uit een stadspeiling blijkt dat een derde van de Alphenaren meer gebruik wil maken van
de fiets. De gemeente hoopt dat inwoners daar ook daadwerkelijk uitvoering aan gaan geven als de stad het gebruik van de fiets beter faciliteert. De gemeente blijft daarom investeren in goede en veilige fietsvoorzieningen. Als de raad het plan goedkeurt, zal ieder jaar bij het vaststellen van de Voorjaarsnota een bedrag vrij gemaakt worden voor een aantal fietsprojecten. 


Een greep uit ons leveranciersregister


PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...