inloggen  |  aanmelden

Gemeente Hilversum 5 jaar onkruidvrij

Gepubliceerd op: 25 Juni 2013

Eén van de drukste knooppunten in Hilversum is onlangs klaar gemaakt voor de toekomst. Een turborotonde én een tunnel voor de doorgaande route zijn gerealiseerd. Deze combinatie leverde een groot aantal middengeleiders op. En dat bracht een nieuw vraagstuk met zich mee: hoe kunnen we het onderhoud van deze elementen tot een minimum beperken? Onkruidvrije bestrating bleek de uitkomst. 

Onderhoudsarm 
Om al het verkeer op de kruising Oostereind-Soestdijkerstraatweg in goede banen te leiden, zijn diverse middengeleiders geplaatst. Dit vroeg om onkruidvrije bestrating met behoud van de kwaliteitsuitstraling die dit kruispunt van oudsher heeft. De door Ballast Nedam aangelegde Nevergreen-stenen werden in opdracht van StruykVerwo Infra gevoegd door het gespecialiseerde bedrijf M&S voegsystemen. De voegen zijn eerst goed schoongeblazen, voordat de Nevergreen-voegmortel in de juiste dikte werd aangebracht. 

Op de middengeleiders - met een totale oppervlakte van 700 m² - werd automatisch een garantie van vijf jaar onkruidvrij verleend. Naast onkruidpreventie heeft Nevergreen als voordelen dat de voegmortel water doorlaat en dat de stenen na het opbreken van de verharding opnieuw gebruikt kunnen worden.

Klik hier voor meer informatie


Een greep uit ons leveranciersregister


PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...