inloggen  |  aanmelden

Gemeente Groningen subsidieert energieproject EnTranCe

Gepubliceerd op: 23 April 2014

De gemeente Groningen wil 1,5 miljoen euro subsidie toekennen aan het project EnTranCe van de Hanzehogeschool Groningen. EnTranCe is een proeftuin voor toegepast onderzoek voor energiesystemen van de toekomst.
 

De Hanzehogeschool Groningen wil deze proeftuin ontwikkelen tot een internationale hotspot voor toegepast onderzoek, business development en innovatie op het gebied van energie. De hogeschool gaat voor EnTranCe uitbreiden en heeft 5 hectare grond gekocht van de gemeente. Er wordt een onderwijsgebouw gebouwd voor ongeveer 150 studenten. Ook komen er onderzoeksruimtes, waar samen met het bedrijfsleven onderzoek kan worden gedaan naar onder meer duurzame mobiliteit, decentrale opslag van energie, en bio-energie.
 
Het college is zeer verheugd met het project EnTranCe. "Deze ontwikkeling geeft invulling aan onze gezamenlijke ambities om Groningen uit te bouwen als kennisknooppunt op het gebied van energie. Groningen dient het centrum te zijn van energiekennis en bedrijvigheid, dat expertise en kapitaal bundelt om onze economie te versterken." EnTranCe, onderdeel van de Energy Academy Europe, onderhandelt met de provincie over de omvang van de overheidsbijdrage. Het gaat om een bedrag van 18 miljoen euro aan regionale subsidies op een totale begroting van 66 miljoen voor de komende 4 jaar. Het college wil hier dus 1,5 miljoen euro aan bij te dragen.
 

Een greep uit ons leveranciersregister


Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...