inloggen  |  aanmelden

Gemeente gaat investeren in speeltuintjes

Gepubliceerd op: 17 Augustus 2018

Gemeente Woensdrecht heeft bekend gemaakt dat 55 speeltoestellen flink opgeknapt gaan worden. De gemeente legde uit dat tijdens de economische recessie alleen de noodzakelijke reparaties zijn uitgevoerd, maar nu wordt er geld vrijgemaakt om de speelvoorzieningen echt op te knappen.

Het onderhoudsniveau in de openbare ruimte gaat de komende jaren omhoog en de gemeente Woensdrecht start met de aanpak van de tientallen speeltuintjes. Het gaat om kleine gebreken. De hele operatie kost in totaal ruim 25.000 euro. Wethouder Van Agtmaal verklaarde dat gedurende de periode met economisch zwaar weer iedereen de broeksriem moest aanhalen, en zo ook de gemeente Woensdrecht. Alleen noodzakelijke reparaties zijn toen uitgevoerd. De wethouder is blij dat er nu weer ruimte is om te gaan investeren in het onderhoudsniveau van de buitenruimte en daar horen natuurlijk ook speeltuintjes bij.

In de gemeente zijn ruim 35 speeltuintjes. Een gespecialiseerd bedrijf heeft onlangs een inspectie gehouden en daaruit blijkt dat bij zo'n 55 speeltoestellen kleine mankementen voorkomen zoals losse bouten, beschadigingen en versleten stootranden.

De reparaties zullen op korte termijn uitgevoerd worden. Vier speeltoestellen zijn afgekeurd.

Een greep uit ons leveranciersregister


ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...