inloggen  |  aanmelden

Gemeente Dordrecht verzorgt subsidieaanvraag, plaatsing en beheer 30.000 zonnepanelen.

Gepubliceerd op: 17 Oktober 2017

De gemeente Dordrecht vraagt namens 22 bedrijven op de Westelijke Dordtse Oever subsidie (SDE+) aan voor bijna 30.000 zonnepanelen. De zonnepanelen komen te liggen op de bedrijfsdaken en zijn samen goed voor maar liefst 9 megawatt. Dat is vergelijkbaar met het energiegebruik van 2.250 huishoudens.

Samen met energieadviesbureau ECONNECTIC neemt de gemeente het aanvragen van subsidie, de investeringen en het plaatsen en beheren van de zonnepanelen volledig uit handen met het project ‘Zon op Bedrijfsdaken’.
 
Profiteren
Om mee te doen met het project ‘Zon op Bedrijfsdaken’ hoeven bedrijven enkel hun dak voor vijftien jaar beschikbaar te stellen voor zonnepanelen. De panelen zijn daarna het eigendom van de bedrijven, zodat zij direct kunnen profiteren van goedkope en duurzame energie.
 
Goede voorbeeld
De gemeente Dordrecht loopt zelf ook mee in de subsidieaanvraag. Wethouder Rik van der Linden (Duurzaamheid): “Op het pand van Stadsbeheer aan de Kerkeplaat komen straks ruim 1.800 panelen. Zo leveren we als gemeente ook een mooie bijdrage aan de opwekking van duurzame energie.”
 
‘Prachtig resultaat’
Wethouder Van der Linden is heel tevreden met het groot aantal zonnepanelen. “Wat een prachtig resultaat voor deze eerste ronde. Zo zetten we weer een flinke stap naar een energieneutraal Dordrecht in 2050. We wisten dat het potentieel op bedrijfsdaken groot was, daarom hebben we de actie ‘Zon op Bedrijfsdaken’ opgezet. Ik ben blij verrast met de vele aanmeldingen. We praten nu al over een mogelijke tweede subsidieronde begin 2018.”
 
Foto: Dordrecht.nl.

Een greep uit ons leveranciersregister


MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...