inloggen  |  aanmelden

Gemeente Den Haag start inhaalslag onderhoud wegen en groen

Gepubliceerd op: 22 December 2011

De gemeente Den Haag wil volgend jaar het achterstallig onderhoud aan wegen en openbaar groen inlopen. Er komt 5 miljoen euro extra vrij om hoofdwegen te verbeteren, straatmeubilair te onderhouden, wijk- en buurtgroen te beheren en straatbomen te herplanten.

 

Ondanks de forse bezuinigingen die de gemeente Den Haag doorvoert, komt er extra geld vrij voor de inhaalslag bij onderhoud. Vooral de hoofdwegen zijn hard toe aan verbetering, nadat ze de afgelopen twee winters flink te lijden hebben gehad van de vorst. Daarnaast ergeren burgers zich in toenemende mate aan kapotte bankjes, losliggende stoeptegels en hinderlijke boomwortels op fiets- en voetpaden. Ook zijn ongeveer 2000 straatbomen toe aan vervanging.

 

De inhaalslag gaat volgend jaar van start. Doel is om elk jaar één wijk per stadsdeel aan te pakken. Zo zou het beheer en onderhoud over vijf jaar weer op orde kunnen zijn. Om de operatie zo efficiënt mogelijk aan te pakken, zal de gemeente de werkzaamheden zo veel mogelijk in combinatie met elkaar uit te voeren.

 

Een greep uit ons leveranciersregister


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...