inloggen  |  aanmelden

Gemeente Den Haag gaat voor duurzame stroom

Gepubliceerd op: 6 Februari 2018

Als eerste grote gemeente in Nederland gaat de gemeente Den Haag vanaf 2019 duurzaam opgewekte stroom gebruiken voor haar kantoren, openbare verlichting, verkeersregelinstallaties, gemalen, sporthallen en zwembaden.

Gemeente Den Haag maakte op haar website bekend dat zij met Eneco en energiecollectief OM twee elektriciteitscontracten heeft getekend. De totale energiebehoefte voor onder meer de gemeentelijke gebouwen wordt de komende jaren duurzaam opgewekt met windparken, zonnepanelen op daken, zonneweides en andere duurzame initiatieven. Eind 2023 zal 10 procent van de duurzame stroom opgewekt worden binnen de gemeentegrenzen van Den Haag en de overige 90 procent in de regio.
 
Volgens wethouder Duurzaamheid Joris Wijsmuller toont de aardbeving in Groningen van 8 januari aan dat ‘we van het gas af moeten’. ‘Den Haag wil haar eigen stroom zoveel mogelijk zelf en in de buurt opwekken. Dat gaan we doen met aardwarmte en dus ook met de duurzame energie,’ aldus Wijsmuller.

Bron: gemeente Den Haag

Een greep uit ons leveranciersregisterDe ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...