inloggen  |  aanmelden

Gemeente Beesel valt in prijzen met energieplan

Gepubliceerd op: 14 November 2012

Het plan 'De Groene Vogel' van de gemeente Beesel krijgt de eerste prijs in de prijsvraag 'De Knop Om' van Agentschap NL. De prijsvraag was uitgeschreven voor lokale samenwerkingsplannen met als doel energiebesparend gedrag te stimuleren. Beesel wint met het plan om energiecoaches in te zetten in wijken die bewoners aanzetten tot energiezuinig gedrag.

 

Meer dan tachtig gemeenten, adviesbureaus, sportclubs en lokale stichtingen deden mee aan de prijsvraag van Agentschap NL. Deze was bedoeld om lokale initiatieven te belonen die energiebesparend gedrag stimuleren. Ook plannen uit Zeist, Wageningen en Houten vielen in de prijzen. De eerste prijs die de gemeente Beesel won is goed voor 25.000 euro en de uitwerking van het voorstel in de vorm van een pilotproject. In het winnende plan dragen energiecoaches bij aan bewustwording en het behalen van besparingsdoelen in de buurt. Centraal staat een energieneutrale ‘bespaarwoning’ annex infocentrum die in samenwerking met een woningcorporatie wordt ingericht en bewoners moet inspireren om ook zelf besparende maatregelen te nemen. De gemeente treedt puur facilitair op. 

 

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Nacht van de Nieuwe Macht op 12 december in Bunnik, een evenement over duurzaamheid en vernieuwing.

 

Bron: agentschap.nl


Een greep uit ons leveranciersregisterFides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...