inloggen  |  aanmelden

Gemeente Apeldoorn kiest voor maximaal materiaalhergebruik bij renovatie stadhuis

Gepubliceerd op: 19 December 2017

De gemeente Apeldoorn kiest voor de renovatie van het stadhuis in op maximaal hergebruik van bestaande materialen. De gemeente vraagt aan uitvoerder BAM Bouw en Techniek om te bekijken welke gedemonteerde gebouwonderdelen het in het nieuwe ontwerp kan inzetten. 

Naast het hergebruik van gedemonteerde gebouwonderdelen is het ook de bedoeling om bij de renovatie biobased materialen te gebruiken. Volgens de gemeente is groot onderhoud aan het 25 jaar oude stadhuis noodzakelijk.
 
Efficiëntere inzet stadhuis
De renovatie omvat onder meer de volledige vernieuwing van het klimaatsysteem en het energiezuiniger maken van het gebouw. Daarnaast heeft de verbouwing als doel om de dienstverlening te verbeteren en meer medewerkers in het stadhuis een werkplek te krijgen. Het moet namelijk zorgen voor een compacte en efficiënte huisvesting van de medewerkers.
 
Duurzame ambities
“Ik ben blij met deze volgende stap in de ontwikkeling van het Huis van de Stad”, liet wethouder Johan Kruithof weten. “Een maximaal hergebruik van materialen past goed bij de duurzame ambities van Apeldoorn. Daarnaast zijn we ook blij met het feit dat we een lokale aannemer het werk mogen gunnen. Dat is goed voor de werkgelegenheid en bedrijvigheid in Apeldoorn.”
 
Start werkzaamheden
Naar verwachting start de renovatie in de zomer van 2018. Op 1 januari 2020 dient het gebouw gereed te zijn. De gemeente verwacht daarna jaarlijks minder geld kwijt te zijn aan huisvestingskosten dan ze nu is.

Een greep uit ons leveranciersregister


ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...