inloggen  |  aanmelden

Gemeente Amsterdam vernieuwt zijn KCA depots

Gepubliceerd op: 29 Juni 2011

Het Afval Energie Bedrijf van de Gemeente Amsterdam, heeft besloten  zijn KCA-depots op de Afvalpunten te laten aanpassen aan de hedendaagse milieueisen. Modulo Beton Milieustraten heeft de opdracht gekregen voor de opwaardering van 6 stuks bestaande KCA depots.

De bestaande ontvangst- en sorteerruimtes worden aangevuld met speciale 60 minuten brandwerende opslag units, welke verdeeld zijn in verschillende compartimenten voor een indeling op gevaarklasse van de verschillende gevaarlijke afvalstromen. Deze units worden tegenover elkaar, zodanig gepositioneerd, dat de geïntegreerde opvangbassins onder ieder compartiment beneden het maaiveld staan opgesteld. Het in- en uitrijden van de emballage met een pompwagen is eenvoudig en op één niveau.

Verder worden de aansluitingen in deze bestaande situaties vloeistofdicht afgewerkt. De twee units die tegenover elkaar opgesteld staan, worden verbonden met een spantconstructie, die afgewerkt is met een licht doorlatende gebogen kap. Op deze manier ontstaat er een ruimte tussen de units, die als binnenplaats fungeert en waarbij de mensen tijdens hun werkzaamheden beschermd worden tegen weersinvloeden.

Met de nieuwe opgewaardeerde KCA depots van Modulo Beton, heeft de gemeente Amsterdam en het Afval Energie Bedrijf de milieuwetgeving (PGS 15 ) en veiligheid (Arbo) weer hoog in het vaandel staan.


Een greep uit ons leveranciersregister


PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...


MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...