inloggen  |  aanmelden

Gemeente Amsterdam houdt Open Kantorendag

Gepubliceerd op: 11 Juli 2012

Amsterdam houdt op 6 oktober Open Kantorendag. De gemeente Amsterdam hoopt daarmee iets te doen aan de zorgwekkende leegstand van kantoren in de stad. De doelgroep voor de Open Kantorendag bestaat niet alleen uit ondernemers, maar ook uit andere potentiële gebruikers die de gebouwen een nieuwe functie zouden kunnen geven.

 

Amsterdam hoopt dat de Open Kantorendag hetzelfde effect heeft als de openhuizendag voor woningverkopers. De nood is hoog in de hoofdstad, want een vijfde van het kantooroppervlak in de stad, 1,3 miljoen vierkante meter, is momenteel niet verhuurd. Daarmee kent Amsterdam de grootste leegstand van heel Nederland. Amsterdam zet dit nieuwe ‘lokmiddel’ voor het eerst in. Eerdere plannen voor een open dag liepen in het honderd bij gebrek aan belangstelling en vertrouwen vanuit de gebouweigenaren. Nu is dat er kennelijk wel. Als deze eerste Open Kantorendag een succes wordt, gaat de gemeente Amsterdam er van uit dat de markt het initiatief zal overnemen en zelf zal voortzetten.

 

De gemeente doelt bewust niet alleen op kantoorondernemers. Veel gebouwen kunnen door herbestemming een nieuwe, kansrijkere functie krijgen en zo op meer interesse rekenen. Zo verwacht de gemeente dat ook creatieve en durfondernemers, maar bijvoorbeeld ook woongroepen belangstelling kunnen hebben voor de leegstaande kantoorgebouwen.

 

Bron: fd.nl


Een greep uit ons leveranciersregister​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...