inloggen  |  aanmelden

Gemeente Amersfoort maakt App van afvalkalender

Gepubliceerd op: 22 December 2011

Amersfoort is de eerste gemeente die de traditionele afvalkalender nu ook aanbiedt als App. Zo kunnen inwoners nu ook op hun smartphone of tablet zien wanneer de gemeente de verschillende  afvalsoorten inzamelt in hun straat. Andere gemeenten volgen dit voorbeeld in rap tempo.

Onderkant formulier

 

De eerste AfvalWijzer App is op woensdag 14 december officieel overhandigd aan wethouder Menno Tigelaar van de gemeente Amersfoort. Met de mobiele applicatie hoopt de gemeente het uitgeven van papieren afvalkalenders terug te brengen. Daarmee wil Amersfoort, samen met afvalinzamelaar ROVA, een bijdrage leveren aan een duurzame leefomgeving. Ook past de nieuwe wijze van informeren bij de groeiende voorkeur van inwoners om informatie digitaal op te vragen. Vanaf 2012 geeft de gemeente Amersfoort niet meer automatisch meer een papieren afvalwijzer uit. Inwoners kunnen zelf kiezen hoe zij de informatie tot zich willen krijgen: via de gemeentelijke website, de App of op papier.


De AfvalWijzer app is ontwikkeld door het Amersfoortse bedrijf AddComm en is zeer gebruiksvriendelijk. Men kan er direct de eerstvolgende ophaaldagen van het afval op het eigen adres op terugvinden. Het volledige jaaroverzicht is per maand te bekijken. Daarnaast biedt de App  informatie over het scheiden en zelf aanbieden van afval. Bezitters van een iPhone of iPad kunnen de AfvalWijzer app gratis downloaden uit de App Store van Apple. Voor alle andere smartphones is de mobiele website m.mijnafvalwijzer.nl beschikbaar. Een versie voor Android toestellen wordt midden 2012 verwacht. Inmiddels zijn er ruim 20 gemeenten aangesloten en wekelijks melden zich nieuwe gemeenten aan.

 

Bron: DeStadAmersfoort.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...