inloggen  |  aanmelden

Gelderland wil hernieuwbare energie op braakliggende terreinen

Gepubliceerd op: 17 April 2014

De provincie Gelderland heeft een handreiking opgesteld die gemeenten kan helpen bij het realiseren van ‘tijdelijke’ terreinen voor hernieuwbare energieproductie. In veel gemeenten zijn braakliggende terreinen, stukken grond waar ontwikkeling achterblijft.
 

Door de economische crisis van de afgelopen jaren zijn veel ontwikkelingen uitgesteld of afgeblazen. Deze braakliggende terreinen kunnen ‘tijdelijk’ dienst doen als locatie voor het opwekken van hernieuwbare energie. In de handreiking is aangegeven welke stappen gemeenten en ontwikkelaars kunnen doorlopen om succesvol tijdelijk te bestemmen voor hernieuwbare energie.
 
Onderzoek toont aan dat, onder voorwaarden, renderende hernieuwbare-energie-projecten te realiseren zijn op deze gronden ook wel TAB-gronden genoemd (Tijdelijk Anders Bestemmen). Deze duurzame opties leveren in het huidige politieke, fiscale en economische klimaat geen hoog financieel rendement op. De duurzame-energie-projecten op braakliggende terreinen dienen vooral maatschappelijke doelen: reductie CO₂- uitstoot, lokale werkgelegenheid en participatie door omwonenden zijn voorbeelden van uitkomsten met een andere waarde dan alleen een puur financiële.
 

Een greep uit ons leveranciersregister


Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...


Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...