inloggen  |  aanmelden

Gat in de weg? Meld het via smartphone-app

Gepubliceerd op: 1 Maart 2012

Gaten in de weg, kapotte brugleuningen; het zijn bronnen van ergernissen voor bewoners van vrijwel alle gemeenten. Zij kunnen hun ongenoegen nu snel en zonder bureaucratische procedures kwijt via een app voor smartphones of op de speciale website verbeterdebuurt.nl. Al 300 gemeenten doen mee.

Door de app te downloaden of de website te bezoeken, kunnen klachten over onveilige of slechte onderhouden wegen en situaties rechtstreeks naar de betreffende gemeente worden verstuurd en tegelijkertijd op een interactieve kaart worden gezet. Men kan zelfs een foto van de aangetroffen situatie meesturen. Zo kunnen burgers dus heel direct problemen en verbeterpunten aankaarten.  Dat kan gaan over verdwenen stoeptegels, maar ook over wensen voor bijvoorbeeld een speeltuintje. Op deze manier krijgen de deelnemende gemeenten op een interactieve wijze hele specifieke informatie binnen waarop men vaak meteen gericht op kan ingrijpen.

Op de website kan men zien welke problemen en ideeën er al gemeld zijn. Gemeenten doen actief mee op de site door feedback te geven op de ingebrachte problemen of wensen. Dat het concept werkt, blijkt uit de duizenden groene vlaggetjes die op de kaart staan en laten zien waar gemelde problemen inmiddels al zijn opgelost.


Een greep uit ons leveranciersregister


Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...