inloggen  |  aanmelden

Fietsen in Amsterdam wordt steeds lastiger

Gepubliceerd op: 4 Oktober 2013

Fietsen in Amsterdam wordt steeds lastiger. Toenemende drukte en smalle fietspaden in een dichtgroeiende stad zorgen voor een groei in het aantal ongelukken met fietsers en vertraging in het fietsverkeer door filevorming. Dat meldt Het Parool.

Het fietsen in Amsterdam heeft de grenzen van de groei bereikt. Het aantal fietsers neemt toe, maar de stad zorgt onvoldoende voor snelle, veilige fietsroutes om het toenemende aantal gebruikers te faciliteren. Dat leidt steeds vaker tot ongelukken waarbij fietsers een hoofdrol spelen. Volgens recente cijfers is van alle ernstige verkeersslachtoffers in de stad, 58% een fietser. Een derde van hen krijgt een ongeluk op de drukste 15% procent van het fietsnetwerk. Op de drukste plekken in Amsterdam passeren in twee uur tijd maar liefst 3500 fietsers. Cijfers wijzen uit dat fietsers anno 2013 goed zijn voor een half miljoen ritjes per dag. Terwijl steeds meer Amsterdammers naar de fiets grijpen, gaat de stad onvoldoende snel mee in de groeiende behoefte. Veel fietspaden zijn te smal voor de grote aantallen fietsers. Op veel plaatsen leidt dat tot oponthoud, gevaarlijke situaties en ongelukken. 

Als Amsterdam bereikbaar wil blijven, moet er zelfs nog meer gefietst worden. Tot 2040 zal de regio er 280.000 huishoudens bijkrijgen en vooral op de middellange afstanden is er ruimte voor meer fietsers: zo is tussen Zaandam en Amsterdam al een flitsfietspad aangelegd. Dergelijke snelle, veilige fietsroutes zijn ook in de stad nodig, zo valt op te maken uit het artikel in Het Parool, anders zal de noodzakelijke groei in het fietsverkeer uitblijven.
 
Bron: parool.nl

Een greep uit ons leveranciersregister


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...