inloggen  |  aanmelden

Extra subsidie voor elektrische bestelauto

Gepubliceerd op: 5 Februari 2018

Ondernemers die minimaal drie keer per week in Amsterdam rijden en een nieuwe, 100 procent elektrische bestelauto kopen, krijgen van de gemeente hiervoor extra subsidie. Andere gemeenten zitten ook niet stil als het gaat om de stimulering van elektrisch vervoer.

Om schoon rijden in de hoofdstad te stimuleren, heeft het Rijk 330.000 euro vrij gemaakt voor deze regeling. Bovenop de bestaande subsidieregeling (Aanschaf elektrische voertuigen voor bedrijven 2016–2018) van 5000 euro, kan per ondernemer 5500 euro worden aangevraagd. Wie voldoet aan alle voorwaarden, kan dus 10.500 euro ontvangen.
 
Regelingen andere gemeenten
Amsterdam heeft ruim 2400 openbare oplaadpunten en 13 openbare snelladers en heeft hiermee de hoogste laadpuntdichtheid ter wereld. Maar ook andere gemeenten hebben verschillende regelingen om elektrisch rijden te stimuleren. Zo kunnen ondernemers in Den Haag subsidie aanvragen voor de aanschaf van een elektrische bestelauto, maar ook voor  het kopen of leasen van elektrische scooter, fiets of bakfiets heeft Den Haag inmiddels subsidieregelingen.
 
In Rotterdam is het mogelijk subsidie aan te vragen voor de sloop van oude en vervuilende personen- of bestelauto. Wie hiervoor in aanmerking komt ontvangt een bedrag van 1000 à 2500 euro en indien besloten wordt daar een volledige elektrische auto voor terug te kopen, kan hiervoor extra subsidie ontvangen.
 
Verder is er in veel gemeenten aandacht voor (het plaatsen van) laadpalen met als doel zoveel mogelijk uitstootvrij verkeer te behalen in 2025.

Bron: Gemeente.nu

Een greep uit ons leveranciersregister


Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...