inloggen  |  aanmelden

Extra geld voor klimaatverbetering in Rotterdam

Gepubliceerd op: 26 Juni 2017

Rotterdam krijgt ongeveer één miljoen euro extra subsidie voor verbetering van het klimaat. Het geld is afkomstig van LIFE@Urban Roofs en wordt gebruikt om Peperklip, de Robert Fruinstraat en gebouw De Heuvel uit te rusten met voorzieningen die regenwater tijdelijk vasthouden en opnemen.

De gemeente Rotterdam gaat het extra geld van LIFE@Urban Roofs ook inzetten voor de aanbouw van multifunctionele daken, geveltuinen, zonnepanelen, binnentuinen standslandbouw, bestrating die regenwater de grond in laat lopen en stadslandbouw.
 
LIFE@Urban Roofs
Het bedrag dat Rotterdam krijgt van LIFE@Urban Roofs valt onder subsidie die uit Europa afkomstig is. Doel van dit project is om te onderzoeken hoe geld het beste geïnvesteerd kan worden om klimaatverbeteringen te realiseren. Binnen het project wordt daarom geld vrijgemaakt voor diverse nieuwe samenwerkingsvormen en investeringsmodellen.
 
Experimentendak
Eén van deze samenwerkingsvormen is het experimentendak, dat nieuwe uitvindingen rondom multifunctionele daken stimuleert. Leveranciers kunnen dit dak ook gebruiken om eigen uitvindingen te testen of demonstreren. Verder komt er een ontwerpwedstrijd die huizenbezitters en ontwerpers aanzet om een plan te maken voor de aanleg van een multifunctioneel dak én dat plan in de praktijk uit te brengen. De projecten lopen tot eind 222, het jaar waarin het LIFE-project eindigt.
 
Samenwerking
Binnen de projecten werkt de gemeente Rotterdam samen met Rotterdamse partners De Rotterdamsche Vastgoed Maatschappij, Vestia, Trivestor Beleggingen, Stichting Arosa en Stichting Gebouw De Heuvel en de Deense stad Veijle. De gemeente Rotterdam vroeg namens alle stichtingen een totaalbedrag van 3,2 miljoen aan. Ongeveer 1 miljoen voor de gemeente.
 
Bron: gemeente Rotterdam

Een greep uit ons leveranciersregister


PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...