inloggen  |  aanmelden

Extra aandacht voor recreatie tijdens Vakbeurs Openbare Ruimte

Gepubliceerd op: 20 Augustus 2018

Ook dit jaar vindt de Vakbeurs Openbare Ruimte plaats in Utrecht. Dit jaar zal er nadrukkelijker aandacht zijn voor recreatie. Op 26 en 27 september zal de organisatie drie presentaties uitlichten die een meerwaarde bieden voor recreatiebedrijven. Recreatiebedrijven hebben immers ook veel openbare ruimte in beheer.

OUR PLACE: Inrichtingsconcept voor jongeren in de buitenruimte
Jongeren zijn een volwaardig onderdeel van de samenleving en dus verdienen ze hun eigen plek – een eigen ‘place’ – in de openbare ruimte. Het lijkt dubbel: jongeren vormen onze toekomst, maar worden beschouwd als overlast en vaak niet begrepen of gehoord. Voor jonge kinderen in de buitenruimte zijn er nog speeltuinen; de oudere jeugd moet het doen met vaak weinig aantrekkelijke hangplekken aan de rafelranden van de buurt. Daarnaast blijkt dat wanneer we jongeren vragen wat zíj willen, dat dit ver afstaat van wat er momenteel voor jongeren wordt gefaciliteerd. Mark Verhart, productontwikkelaar bij inrichtingsexpert BOERplay, gaat in op de ontwerprichtlijnen en randvoorwaarden die de omgeving vereist en de behoeften vanuit jongeren. Wie zijn precies onze jongeren, wat beweegt hen. De lezing geeft inzichten in de specifieke behoeften van de jeugd en de vereisten vanuit de beschikbare ruimte. Om te komen tot een geheel nieuw ontwerpconcept waarop de buitenruimte kan worden ingericht.

Extra informatie: https://www.openbareruimte.nl/nl/bezoeker/presentaties/details/251/our-place

Skills Garden; Gezond bewegen in de openbare ruimte

 

Hoe kan de openbare ruimte zo worden ingericht dat mensen worden uitgedaagd om er te zijn (sociale cohesie) en er te bewegen (gezondheid/vitaliteit)? Over die vraag buigen steeds meer gemeenten zich. Kragten en ASM (Athletic Skills Model) introduceren een nieuwe kijk op de vitale leefomgeving. Een op maat gemaakte leefomgeving die uitnodigt tot bewegen, sporten, samenzijn, beleven en participeren, de “Skills Garden”. Deze lichten we toe met praktijkvoorbeelden.

Extra informatie: https://www.openbareruimte.nl/nl/bezoeker/presentaties/details/282/skills-garden

Bron: openbareruimte.nl

Een greep uit ons leveranciersregisterTensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...