inloggen  |  aanmelden

Europese subsidie voor aanleg gratis wifi openbare plekken

Gepubliceerd op: 14 Juni 2017

Gemeenten die openbare plekken willen voorzien van wifi-hotspots kunnen gebruik maken van Europese subsidie. Het Europees Parlement, de Europese Raad en de Europese Commissie gingen eind mei akkoord met het WiFi4EU-initiatief. Onderdeel van WiFi4EU is financiële steun voor de aanleg van gratis hotspots op diverse openbare plekken in Europa.

Steeds meer gemeenten willen inwoners en bezoekers gratis wifi-verbindingen aanbieden op openbare plekken in de stad. De kosten van de aanleg hiervan zijn voor sommige gemeenten echter nog een struikelblok om de plannen daadwerkelijk te realiseren. De subsidie van de Europese Unie kan in dit geval een hulpmiddel zijn om de hotspots toch aan te kunnen leggen.
 
120 miljoen
Met het Europese akkoord voor het WiFi4EU-initiatief zorgen het Europees Parlement, de Europese Raad en de Europese Commissie voor een subsidiefonds van 120 miljoen euro. Met dit bedrag wil de Europese Unie 6.000 tot 8.000 gemeenten in Europa van hotspots voorzien op onder meer openbare pleinen, parken en ziekenhuizen.
 
Gratis wifi heel EU
Lokale autoriteiten kunnen zich in de toekomst aanmelden voor subsidies voor de aanleg van gratis wifi-hotspots. Vanaf wanneer dat precies is, heeft de Europese Commissie niet bekend gemaakt. Volgens Jean Claude Junkcer, president van de Commissie, moet het initiatief bijdragen aan de visie om “in 2020 ieder Europees dorp en iedere stad te voorzien van gratis draadloos internet rondom de belangrijkste plekken van het openbare leven”.
 
Bron: NU.nl

Een greep uit ons leveranciersregister


Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...