inloggen  |  aanmelden

Europees programma stimuleert groen in steden

Gepubliceerd op: 16 April 2015

De Europese Commissie introduceert het Europese onderzoeks- en innovatieprogramma ‘Nature Based Solutions in Re-naturing the Cities’. Dit programma moet de komende vijf jaar innovaties in groene oplossingen in de stad stimuleren. Gemeenten met ideeën op dit gebied kunnen zich binnenkort aanmelden.

De projecten die in aanmerking komen moeten wel gekoppeld zijn aan wetenschappelijk onderzoek. Volgens Egbert Roozen, directeur van de branchevereniging VHG (ondernemers in het groen), die aan het programma heeft meegewerkt, kunnen daarmee de ervaringen leiden tot kennis die Nederland en Europa kunnen exporteren.
 
“Gemeenten kunnen denken aan het vergroenen van gevels”, aldus Roozen. “Dat gebeurt nu experimenteel, maar een voorbeeldproject waarin wordt onderzocht hoe je dat grootschalig kunt toepassen, zou door het programma kunnen worden ondersteund.” Hoeveel geld er beschikbaar komt en aan welke voorwaarden inzendingen moeten voldoen, wordt later dit jaar bekend gemaakt. Het rapport is te vinden op www.vhg.org.
 
Bron: binnenlandsbestuur.nl

Een greep uit ons leveranciersregister


Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...


PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...