inloggen  |  aanmelden

Etten-Leur verkozen tot Warmte-Pomp stad 2012

Gepubliceerd op: 13 Juni 2012

De gemeente Etten-Leur is in een internationale verkiezing gekozen tot Warmte-Pomp stad van het jaar 2012. De stad kreeg de prijs omdat het een voorbeeldfunctie vervult op het gebied van duurzame energiewinning door middel van warmtepompen.

 

Etten-Leur past al sinds 2002 warmtepompen toe in nieuwbouwwijken. De pompen onttrekken water diep uit de aarde, waarmee huizen in de winter zijn te verwarmen en in de zomer zijn te koelen. Dit geldt als één van de meest duurzame energiesystemen. Waar andere steden pas experimenteren met verwarming van woonwijken door warmtepompen, is Etten-Leur er al heel ver mee. Zo werd de prijs onder meer uitgereikt voor de wijk Schoenmakerhoek en –Oost, waar niet eens meer een gasleiding is aangelegd. Voor verwarming, warm water en koken, zijn deze volledig aangewezen op  stroom en de waterpomp. De wijk zal in totaal straks 1.500 woningen tellen.

 

De competitie ‘Heat Pump City of the Year 2012’ kende deelnemers uit Nederland, Frankrijk, Duitsland, Estland en Zweden. De gemeente Etten-Leur nam de eer over van het Deense eiland Bornholm dat vorig jaar won. De prijs werd vorige uitgereikt in Milaan door de voorzitter van de Europese Warmtepompindustrie.

 

Bron: Binnenlands bestuur 

Een greep uit ons leveranciersregister


ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...