inloggen  |  aanmelden

Ervaringen brengen en kennis halen in werksessies chemievrij onkruidbeheer

Gepubliceerd op: 25 September 2017

‘Samen werken aan de volgende stap in onkruidbeheer’ is de titel waarmee diverse partijen als VHG, NVRD, Vereniging Stadswerk, RECRON, HISWA, LEF future Centre Rijkswaterstaat en het ministerie van I&M gezamenlijk de krachten bundelen op weg naar een chemievrij onkruidbeheer. Gezamenlijk organiseren zij cross-sectoraal vier werksessies verdeeld over het land die zijn bedoeld voor iedereen die met onkruidbeheer te maken heeft.

Doel van de werksessies is om kennis, ervaringen en goede voorbeelden met elkaar te delen vanuit partijen afkomstig uit onder andere sport, recreatie, hoveniers en gemeenten. Ook zullen een aantal partijen korte presentaties houden. De sessies worden gehouden in Roermond (Limburg), Etten-Leur (Brabant), Nooitgedacht (Drenthe) en Utrecht.
 
Nieuwe denkwijze
De overgang naar een chemievrije werkwijze vraagt om een nieuwe manier van denken en een andere kijk op onkruidbestrijding. Campings, groepsaccommodaties, bungalowparken en jachthavens mogen tot 2020 nog op traditionele wijze het onkruid bestrijden, maar zij moeten zich wel voorbereiden op een andere manier van onkruidbestrijding. Maar wat is nu effectief in welke situatie? Om antwoord op deze vraag te krijgen, organiseert RECRON de verschillende werkbijeenkomsten.
 
Doelgroep bijeenkomsten
De bijeenkomsten zijn bedoeld voor iedereen die actief betrokken is bij het beheer van onkruid in het groen en op verhardingen (buiten de landbouw). Deelnemers gaan tijdens de bijeenkomsten op zoek naar antwoorden op eigen vragen en nemen daarbij actief deel aan discussies en workshops. Om dit effectief te kunnen doen, vraagt de organisatie deelnemers om van tevoren na te denken over hun vragen. Na aanmelding ontvangen deelnemers meer informatie hierover.
 
Aanmelden
De bijeenkomsten vinden verspreid over oktober en november plaats. De eerste bijeenkomst is op 19 oktober in de ECI Cultuurfabriek Roermond, de tweede bijeenkomst wordt georganiseerd op 2 november in Het Turfschip in Etten-Leur. Het Hof van Sasken in de gemeente Nooitgedacht is op 16 november de locatie voor de derde bijeenkomst en de vierde bijeenkomst is op 30 november in het LEF Future Center in Utrecht. Bezoekers kunnen zich aanmelden op de website van Stadswerk.

Een greep uit ons leveranciersregister


Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...