inloggen  |  aanmelden

Eindhoven van start met slim licht-project

Gepubliceerd op: 17 Oktober 2016

Philips Lighting/Heijmans gaat voor de gemeente Eindhoven de opdracht 'Roadmap Stedelijke Verlichting Eindhoven 2030' uitvoeren. Het contract tussen de partijen geldt voor een periode van 15 jaar. Het project omvat de co-creatieve ontwikkeling van innovatieve (licht)toepassingen in de openbare ruimte, alsmede het onderhoud en beheer van de openbare verlichting in de gemeente.

De gemeente selecteerde Heijmans en Philips vorig jaar al voorlopig, op basis van een aanbestedingsmethode genaamd 'Best Value Procurement'. Uitgangspunt daarbij is dat de aanbieder met de beste expertise in staat is de meeste waarde voor het beschikbare budget van de opdrachtgever te bieden. Heijmans en Philips hebben zich daarbij, volgens de gemeenten, onderscheiden in hun aanpak om de verouderde openbare verlichting te vervangen door intelligente LED-armaturen, innovatie en samenwerking met inwoners, bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen.
 
De eerste vijf jaar gaat het consortium in de vijf geselecteerde proefgebieden aan de slag. Na deze periode is het streven om ook de rest van de stad te voorzien van innovatieve lichttoepassingen. De startwaarde van het contract bedraagt enkele miljoenen, met een potentieel van tientallen miljoenen euro's.
 
Het consortium werkt in alle gebieden samen met onder andere gemeente, TU/e en inwoners en ondernemers. Samen verkennen zij op welke manier de realisatie van een zogeheten slim lichtgrid met aan te sluiten producten en diensten voor een verbetering van de leefomgeving en -kwaliteit kan zorgen. De ontwikkeling is een belangrijke stap in de implementatie van de 'smart society' in Eindhoven; een samenleving waarbij Eindhovenaren in co-creatie, en met behulp van technologie en design, de kwaliteit van leven verbeteren.

Een greep uit ons leveranciersregister


​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...


TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...