inloggen  |  aanmelden

Eindhoven gaat strenger controleren op illegaal afval

Gepubliceerd op: 3 Mei 2012

De gemeente Eindhoven gaat vanaf deze maand strenger controleren op het illegaal dumpen van huishoudelijk afval. Burgers kunnen misbruik melden bij de gemeente en medewerkers van Stadstoezicht controleren illegaal afval op hun herkomst. Wie gesnapt wordt, krijgt een fikse boete.

 

Sinds Eindhoven voor het huishoudelijk afval ondergrondse containers heeft geplaatst, neemt het illegaal dumpen van afval grote vormen aan. Veel mensen zetten vuilniszakken en ander grof vuil naast de containers in de hoop dat het door de vuilophalers wordt meegenomen. Het levert overlast voor omwonenden en ergernissen bij de mensen die wel op een juiste manier hun afval inleveren. Per 1 mei maakt de gemeente er serieus werk van om dit gedrag tegen te gaan. Er komt extra handhaving door medewerkers van Stadstoezicht. Zij kunnen de illegaal geplaatste vuilzakken open maken om uit de inhoud de herkomst te achterhalen. Als de eigenaar van het afval bekend is, krijgt deze een boete van 85 euro. De gemeente Eindhoven hoopt met dit strenge optreden mensen af te schrikken om nog langer illegaal afval te plaatsen. Uiteindelijk doel van de maatregel is om de leefbaarheid en de veiligheid in de openbare ruimte te verbeteren.

 

Tegelijkertijd gaat Eindhoven ook ‘zwerffietsen’ van de straat halen. Kapotte of gedumpte fietsen die lange tijd in de wijken worden aangetroffen, worden opgehaald en naar een fietsendepot gebracht. Als de eigenaars toch nog geïnteresseerd zijn in hun fiets, kunnen zij deze tegen betaling ophalen.


Een greep uit ons leveranciersregister


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...