inloggen  |  aanmelden

Eindhoven gaat onkruid bestrijden met zonneboilersysteem

Gepubliceerd op: 16 Juni 2014

De gemeente Eindhoven heeft de Hot Water Tap in gebruik genomen. Het betreft een pilot waarbij het warme water dat gebruikt wordt voor onkruidbestrijding voortaan grotendeels wordt  opgewarmd door een speciaal zonneboilersysteem. Eindhoven wil duurzame innovatie stimuleren en maakt de pilot financieel mogelijk.
 

De kracht van de Hot Water Tap zit hem vooral in het duurzaam voorverwarmen van  het water dat wordt gebruikt bij onkruidbestrijding. Voorheen gebeurde dit volledig door een dieselmotor  die op de mobiele onkruidbestrijdingswagens aanwezig is. Het water dat van kamertemperatuur naar 98 graden wordt verwarmd, wordt nu door middel van zonne-energie opgewarmd tot 68 graden. Zo wordt het dieselverbruik om water te verwarmen zo'n 50% teruggebracht en bespaard het op jaarbasis ongeveer 2.500 liter diesel. Een tweede winst zit hem in tijdbesparing. Met de inrichting van meerdere tappunten is de reistijd voor `tanken' in de nabije toekomst te verkorten met 60%.
 
Dit jaar vindt er een pilot plaats met het gebruik van de Hot Water Tap. De installatie die het water verwarmt en de machine worden uitgebreid gemonitord om te kijken of het systeem daadwerkelijk het positieve effect oplevert dat is voorspeld. Tevens wordt gekeken hoe het op grotere schaal is toe te passen.
 

Een greep uit ons leveranciersregister


PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...