inloggen  |  aanmelden

Eerste sorteerinstallatie voor kunststof verpakkingsafval geopend

Gepubliceerd op: 10 September 2013

In Rotterdam is de eerste Nederlandse sorteerinstallatie voor kunststof verpakkingsafval officieel in gebruik genomen. De installatie in Rotterdam - eigendom van afvalbedrijf SITA - gaat circa een kwart van het in Nederland gescheiden ingezamelde materiaal sorteren. Het materiaal wordt in vijf stromen kunststof gesorteerd en voor hergebruik geschikt gemaakt.

 

De installatie in Rotterdam sorteert het materiaal dat de consument thuis (aan de bron) heeft gescheiden. Met deze gescheiden inzameling van kunststof verpakkingsafval is in 2009 een start gemaakt, en sindsdien spreken de resultaten voor zich. De installatie kan jaarlijks 30 miljoen kilo plastic verwerken. Dat is 30-40% van het plastic-afval van de Nederlandse huishoudens.

 

De sorteerinstallatie scheidt de verschillende kunststoffen van elkaar. Dat gebeurt onder andere met een infraroodscanner die de verschillende kunststoffen PET, PE en PP van elkaar kan onderscheiden. De scanner kan de kunststoffen herkennen op gewicht, maat en constructie.  


Een greep uit ons leveranciersregister


Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...