inloggen  |  aanmelden

Eerste meegroeiwoningen in Gilze-Rijen

Gepubliceerd op: 27 Augustus 2012

Bij voldoende belangstelling, worden in Gilze-Rijen binnenkort de eerste meegroewoningen gebouwd. Dit concept van Vermeer Architecten bestaat uit eenvoudige, betaalbare woningen voor starters met uitbreidingsmogelijkheden wanneer er meer draagkracht is of de behoeftes veranderen.

 

De meegroeiwoning is een slimme constructie voor een flexibele woning die mee kan groeien met de financiële mogelijkheden en leeftijdgebonden eisen van de eigenaren. De basiswoning is eenvoudig van opzet en daardoor betaalbaar voor starters met een prijs van rond de 140.000 euro. Al naar gelang de draagkracht toeneemt of de vorderende leeftijd nieuwe behoeftes met zich meebrengt, is de woning gemakkelijk aan te passen. Daarvoor zijn in de aanvankelijke bouwvergunning de toekomstige uitbreidingsmogelijkheden al meegenomen. Er zijn later dus geen extra kosten verbonden aan nieuwe vergunningen of inzet van architecten. Alles is van tevoren geregeld. De meegroeiwoning geeft een antwoord op de vraag naar betaalbare nieuwbouwwoningen in een periode waarin veel conventionele koopwoningen financieel niet haalbaar zijn voor starters

 

Gemeente Gilze-Rijen heeft al groen licht gegeven voor de bouw van de meegroeiwoningen. Of de bouw ook daadwerkelijk doorgaat, hangt af van de belangstelling van potentiële kopers.

 

Bron: cobouw.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...