inloggen  |  aanmelden

Eerste gasloze wijk in Wageningen

Gepubliceerd op: 21 November 2016

De wijk Nieuw Kortenoord in Wageningen combineert jaren 30 architectuur met een zeer energiezuinig verwarmingssysteem dat alleen stroom en geen gas verbruikt. Onlangs is de verkoop gestart van ‘Tuinwijk, het 2e deelplan van Nieuw Kortenoord. Het is voor het eerst dat in Wageningen dit met zo'n grote omvang wordt gerealiseerd.

Wethouder Han ter Maat, verantwoordelijk voor Wonen: "Ik ben blij dat het tweede deel van de wijk nu wordt gerealiseerd. De economie trekt aan en dat merk je ook aan de huizenmarkt in Wageningen. Een gevarieerde wijk als `Tuinwijk', met woningen in verschillende segmenten, is een mooie aanvulling op ons woningbestand. En zeker omdat de wijk zonder gasnet wordt aangelegd. Dat past bij een duurzame stad als Wageningen. De ervaringen met het verwarmingssysteem dat geen gas nodig heeft in het 1e deel van Nieuw Kortenoord zijn positief. Daarom hebben we samen met BPD besloten heel Nieuw Kortenoord gasloos te maken en daarmee zeer duurzaam. "

Een greep uit ons leveranciersregisterBinnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...