inloggen  |  aanmelden

Eerste energiebesparingsprojecten van start in West-Brabant

Gepubliceerd op: 17 Maart 2015

De 18 gemeenten in West-Brabant hebben het Energieloket West-Brabant gelanceerd: www.energiewestbrabant.nl. Op deze website kunnen particuliere huiseigenaren informatie vinden over het verduurzamen van hun woning. Ook zijn er drie projectplannen voor energiebesparing bij woningeigenaren goedgekeurd.

Op de website staan tips met betrekking tot energiebesparing zoals eenvoudige gedragsmaatregelen, aanpassingen aan de woning en door het nemen van duurzame maatregelen. Ook staat er informatie over het sinds dit jaar verplichte energielabel voor de woning. Woningeigenaren die interesse hebben om via een collectief hun woning te verduurzamen kunnen dit ook op de website doorgeven.
 
In februari zijn er drie projectplannen voor energiebesparing bij woningeigenaren ingediend door in totaal vijf lokale energiecoöperaties die in zeven gemeenten actief zijn. Vanaf maart wordt gestart met de uitvoering van de projecten in Moerdijk, Drimmelen, Aalburg, Werkendam, Woudrichem, Breda en Etten-Leur.
 
In september 2013 is door een groot aantal partijen, waaronder de Rijksoverheid en de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) het `Energieakkoord voor Duurzame Groei` ondertekend. Onderdeel van het Energieakkoord is het `VNG ondersteuningsprogramma'. Met het ondersteuningsprogramma stelt de VNG budget beschikbaar aan de gemeenten in West-Brabant om initiatieven voor energiebesparing en duurzame energieopwekking in de gebouwde omgeving, gericht op de particuliere woningeigenaar, te helpen opzetten of doorontwikkelen. De Regio West-Brabant voert het programma namens de gemeenten uit.

Een greep uit ons leveranciersregister


Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...