inloggen  |  aanmelden

Eerste Amsterdamse huiseigenaren isoleren met Energielening

Gepubliceerd op: 19 November 2012

Vereniging van Eigenaren (VvE) Werengouw in Amsterdam Noord is de eerste afnemer van de Amsterdamse Energielening. De VvE heeft de lening aangevraagd voor het isoleren van de buitengevel. De Amsterdamse Energielening is een nieuw middel om huiseigenaren te stimuleren te investeren in het energiezuinig maken van hun woning.


Sinds afgelopen zomer kunnen VvE's, particuliere woningbezitters en kleine verhuurders in Amsterdam een lening met extra lage rente aanvragen bij de gemeente Amsterdam om groene investeringen aan de woning te financieren. De maatregel draagt bij aan het Amsterdamse beleid om woningen energiezuiniger te maken. De eerste afnemer van deze nieuwe lening is de VvE Werengouw. De VvE is de gevels van de appartementen aan het isoleren zodat deze een stuk energiezuiniger worden. De gevel van het appartementencomplex was aan vervanging toe en de eigenaren gingen daarbij op zoek naar een duurzame oplossing met een hoge isolatiewaarde. De Amsterdamse Energielening maakte deze oplossing financieel haalbaar. Het resultaat is bij de eerste appartementen al duidelijk merkbaar. Er wordt beduidend minder gestookt.


De Energielening kent een looptijd van 10 jaar en een vaste lage rente van 2,61%. Men kan maximaal € 15.000,- per woning lenen en de lener betaalt maandelijks een combinatie van rente en aflossing terug. De gemeente verstrekt de lening voor investeringen in energiebesparing en duurzame energie. Om voor de lening in aanmerking te komen wordt eerst de kredietwaardigheid getoetst.

Een greep uit ons leveranciersregister


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...