inloggen  |  aanmelden

Eemlandgemeenten stimuleren energiebesparing bij huiseigenaren

Gepubliceerd op: 12 November 2014

De wethouders van de Eemland-gemeenten Amersfoort, Leusden, Soest, Baarn, Woudenberg en Bunschoten hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend op het gebied van energiebesparing bij particuliere woningeigenaren. De gemeenten zetten zich in voor het tot stand komen van een netwerk van partijen in de regio. 

"Met deze samenwerking kunnen we de huizenbezitters in Baarn beter helpen om hun woning te verduurzamen”, aldus Wethouder Margreet Breukelaar van de gemeente Baarn. “Er is veel informatie beschikbaar, maar welke maatregelen kun je het beste nemen en hoe kan je deze financieren? En waar moet je bijvoorbeeld aan denken bij het plaatsen van zonnepanelen in VVE-verband? Door bundeling van krachten kunnen gemeenten, bedrijven, energiecoöperaties en energieloketten er voor zorgen dat iedereen informatie op maat krijgt aangeboden. Zo kunnen we grotere stappen zetten bij het verduurzamen van onze gemeente.”
 
Het netwerk zal naast de gemeenten bestaan uit bouwbedrijven, financiële instellingen en maatschappelijke organisaties. Met subsidie van de VNG is voor deze regio een coördinator aangesteld, die de voortgang van de regionale inspanningen bewaakt.

Een greep uit ons leveranciersregister


​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...