inloggen  |  aanmelden

Duurzaamste gemeenten vallen in de prijzen

Gepubliceerd op: 22 December 2011

Assen, Dordrecht en Beesel zijn beloond voor hun inzet op het gebied van duurzaamheid. De drie gemeenten kregen onlangs de Duurzaamste Gemeente Prijs 2011 voor originele plannen, ideeën en beleid bij het streven naar duurzaamheid. Deze nieuwe prijscompetitie is een initiatief van GDF Suez, FD Networks en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

 

In totaal deden 61 gemeenten mee aan de prijs met 98 inzendingen. Assen won met het beste duurzaamheidsbeleid. Daarmee geeft de stad invulling aan het streven om in 2020 volledig CO2-neutraal te zijn. Dordrecht kreeg de prijs voor het programma ‘de Duurzaamheidsfabriek’. Dit programma combineert leren, werken en ontspannen op een duurzame, innovatieve en effectieve manier. Beesel kreeg de prijs voor het beste project. De Limburgse gemeente greep de renovatie van het gemeentehuis aan om de cradle2cradle filosofie te hanteren en paste tijdens de renovatie het Nieuwe Werken toe: een half jaar lang werkten alle ambtenaren thuis.

 

 ‘De winnaars van de eerste editie van de Duurzaamste Gemeente Prijs laten met hun aanpak zien dat lokale overheden, meer dan wie ook, in staat zijn overheidsbeleid om te zetten in concrete acties’, aldus juryvoorzitter Herman Wijffels, hoogleraar Duurzaamheid en Maatschappelijke Verandering aan de Universiteit van Utrecht. ‘Zij zijn een inspirerend voorbeeld voor andere gemeenten.’

 

Bron: duurzaamstegemeenteprijs.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...