inloggen  |  aanmelden

Dronten sleept leverancier lantaarnpalen voor de rechter

Gepubliceerd op: 23 Juli 2014

De gemeente Dronten is het meer dan zat. Aanbesteding is aanbesteding en leveranciers hebben zich daar aan te houden. Nu weer een leverancier zich niet aan de afspraken houdt, laat de gemeente de rechter over het conflict beslissen. Het gaat deze keer om een bedrijf dat nieuwe lantaarnpalen en verlichting moet leveren.
 

Vorig jaar raakte Dronten al in de clinch met een aannemer over een opdracht voor bestrating. De betreffende aannemer kon puntje bij paaltje niet de stenen leveren die de gemeente wilde. De aannemer hoopte goedkopere stenen te kunnen inbrengen, maar de gemeente weigerde dat. Er kwam geen akkoord. Nu is er weer een conflict ontstaan. Het bedrijf dat nieuwe lantaarnpalen en LED verlichting zou leveren, kwam terug op de afspraken en wilde de gemeente opleggen akkoord te gaan met  lampen van mindere kwaliteit. Dronten laat het daar niet bij zitten en sleept het bedrijf voor de rechter. Sinds begin dit jaar zou de gemeente geleidelijk overgaan op LED verlichting om 50% op de energiekosten te besparen. Het werk ligt nu stil totdat de rechter beslist wie in het conflict in het gelijk staat. In de berichtgeving door Omroep Flevoland wilde het betreffende bedrijf niet reageren.

De gemeente Dronten geeft aan dat dit soort praktijken steeds vaker voorkomen; aannemers die afwijken van de afspraken in de aanbesteding. Met de rechtszaak wil de gemeente paal en perk stellen aan deze werkwijze en laten zien dat Dronten niet met zich laat sollen
 
Bron: omroepflevoland.nl
 

Een greep uit ons leveranciersregister


Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...