inloggen  |  aanmelden

Drents verkeersproject wint Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2014

Gepubliceerd op: 28 April 2014

Het Drentse verkeersproject 'Veilig door 't Veen' heeft de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2014 gewonnen. De jury beoordeelde het project uit tweeëntwintig inzendingen als meest innovatieve project met een positief en duurzaam effect op de verkeersveiligheid.
 

'Veilig door 't Veen' is een initiatief van jeugdsoos 'Enjoy' uit Witteveen. Enkele verkeersongevallen vormden de aanleiding. Kern van het project: met bewoners en partijen uit de eigen gemeenschap het thema `verkeersveiligheid' lokaal onder de aandacht brengen en het eigen verkeersgedrag positief beïnvloeden. Met ondersteuning van Stichting Welzijn Midden-Drenthe werden bestaande en zelfontwikkelde projecten voor jong en oud, zoals Streetwise, theaterprogramma `De derde helft', kindergraffiti bij gevaarlijke verkeerssituaties en een verkeersveiligheidsmodeshow van tieners voor ouderen.

“Een prachtig voorbeeld van een innovatief project vanuit de burgers. Praktisch gericht op duurzame bevordering verkeersveiligheid, werkbaar en herhaalbaar”, aldus de jury. De Nationale Verkeersveiligheidsprijs wordt iedere twee jaar uitgereikt op initiatief van het Ministerie I&M, VVN, ANWB en de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid.

Het project heeft inmiddels navolging gekregen. In de naburige Broekstreek werd waar aandacht voor verkeersveiligheid en duurzaamheid gecombineerd werd. En daarmee is het doorrolconcept `Veilig door 't Dorp' geboren. Met het doorontwikkelde projectplan kunnen ook andere lokale gemeenschappen zelf meer aandacht aan verkeersveiligheid besteden.

 

Een greep uit ons leveranciersregister


ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...